geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Simon Jordaens II

From VerhalenWiki

Revision as of 10:43, 25 November 2015 by Erfgoed Delft en Omstreken - Peter van der Kruk (Talk | contribs) (Jordaens II, Simon hernoemd over de doorverwijzing Simon Jordaens II: Subcategorie aangemaakt.)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Simon Jordaens II was een kunstschilder met Antwerpse wortels. Hij werd in december 1617 in Delft geboren, maar op de negentiende van die maand in Rotterdam Luthers gedoopt. Simon was de zoon van Symon Jordaens I, die eveneens kunstschilder was. De moeder van Simon heette Maritgen Idiers. De familie Jordaens telde tal van getalenteerde kunstschilders, waarvan een aantal zich in Delft had gevestigd of aldaar geboren werden.
Simon schilderde met olieverf. Hij zou niet zijn gehele leven in Delft blijven wonen en werken. In de jaren veertig van de zeventiende eeuw verhuisde hij naar Leiden, waar hij tot zijn dood zou blijven wonen. Op 12 oktober 1642 was Simon in het huwelijk getreden met Josijna Ariens van Dorp. Dit huwelijk vond in Delft plaats. Simon woonde op het moment van trouwen in de Papenstraat en Josijna op het Oude Delft.
Josijna overleed in 1662 waarna Simon op 6 december 1663 opnieuw in het huwelijksbootje stapte. Ditmaal was zijn bruid de Leidse Hadewy Jans van Rysendeegh. Van Simon zijn geen kinderen bekend.
Simon Jordaens II overleed omtrent 13 juli 1670.

Bronnen: Ecartico, DTB-Delft, DTB-Rotterdam, RKD.

Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies