geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Herinneringen van mevrouw Betty Beukers - van Velzen

From VerhalenWiki

Revision as of 10:58, 8 July 2015 by Erfgoed Delft en Omstreken - Peter van der Kruk (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Ik heb op verschillende plaatsen in Delft gewoond. Ik ben geboren in de Justus van Schoonhovenstraat, waar we met opa en oma, vader en moeder met 2 kinderen, mijn tante met haar kind en nog een vrijgezelle tante woonden. Is niet voor te stellen eigenlijk hè?
We kwamen te wonen in de Raamstraat in een klein benedenhuisje. Dat werd al snel te klein, want er waren vier kinderen.
We kwamen in de nieuwbouw van de Van Lodensteynstraat, waar nu het nieuwe hotel staat. Ik spreek dan over 57 jaar geleden.
Toen werd mijn vader ziek en zijn we verhuisd naar het Achterom, waar ze een sigarenwinkeltje begonnen zijn. Toen zijn we weer verhuisd vanaf het Achterom, en vanaf daar naar de Raamstraat. Op een gegeven moment overleed mijn vader.
We zijn toen verhuisd naar de Krakeelpolderweg, omdat er nieuwbouw voor gezet werd en we afgesloten werden van de klandizie.
Op een gegeven moment zijn we verhuisd naar de Voldersgracht. De sigarenwinkel ging aan de kant en mijn moeder ging kamers verhuren. Ze moest wel aan de kost komen omdat vader overleden was.
Van daar ben ik getrouwd. Dat is het pand boven de Vergulde Pauw. Daar hebben we gewoond. En dan ging ik een gezin stichten.
Ik heb bij mijn schoonouders op de Verwersdijk gewerkt. Toen zijn er snel twee kinderen gekomen. Dan daarvandaan verhuisd naar de Lipkensstraat. Van daaruit naar de Leliestraat. Toen weer naar de Meermanstraat. En van daaruit waar we nu wonen: de Apolloweg. De kinderen zijn inmiddels 38 en 40.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies