2 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
Portret van Willem van Oranje op 22-jarige leeftijd
: 105533
Bodebus van Hof van Delft
: 103720

Delftse meesters aan het hof

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
Jacob Bylivelt

  • Jacob Bijlivelt, Delft, 1550–1603, bijnaam Jacopo Biliverti, goudsmid in dienst van groothertog Francesco I de’Medici, Italië
  • Leonard Bramer, Delft, 1596–1674, bijnaam Nestelghat, kreeg opdrachten van prins Frederik Hendrik en van prins Mario Farnesse.
  • Beeldhouwer Willem van Tetrode, Delft, ca 1525–ca 1588, Italiaanse bijnaam: Guglielmo Fiammingo (Willem de Vlaming), beeldhouwer. In dienst van de Italiaanse kunstenaar Benvenuto Cellini. Werkte o.m. aan opdrachten van het hof van de Medici.
  • Carel Fabritius, Middenbeemster, 27 februari 1622–12 oktober 1654 Delft, schilderde onder meer de prinsen van Oranje.
  • David Beck, Delft 25 mei 1621–20 december 1656 Den Haag, portretteerde Ruprecht van de Palts (hertog van Cumberland), Charles I (koning van Schotland, Engeland en Ierland), Lodewijk XIII (koning van Frankrijk), het Deense hof en Christina (koningin van Zweden) maar ook tal van politici an andere hoogwaardigheidsbekleders
  • Willem van Aelst, Delft mei 1627–1683 (of 1684) Amsterdam. Werkte aan het hof van groothertog Ferdinando II de'Medici.
  • Daniël Martensz Mijtens, geboren Delft omstreeks 1590, overleden Den Haag 1647. Kreeg opdracht om koning Jacobus I van Engeland te portretteren en diens zoon Charles, prins van Wales. In 1625 werd hij hofschilder voor Karel I. Sommige werken van Mijtens zijn tot op heden in het bezit van de Britse koninklijke familie.
  • Of Palamedes Palamedesz I door het schilderen van Frederik Hendrik, prins van Oranje, meteen hofschilder genoemd kan worden is een vraag die u zelf mag beantwoorden.
  • Onder de cliënten van Paulus Potter (Enkhuizen 1625–1654 Amsterdam) bevonden zich leden van het Huis van Oranje. Echter het doek met de pissende koe werd als 'te vuil' beschouwd en kwam daarom niet in de collectie van Amalia van Solms (vrouw van Frederik Hendrik) terecht.
Frederik Hendrik door Palamedes Palamedesz I
Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies