geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Groei bezoekers Jenevermuseum 2017 - S. Don

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Jenevermuseum Schiedam blijft groeien
Meer bezoekers én een toename van de eigen inkomsten. 2017 was een succesvol jaar voor het Schiedamse Jenevermuseum, dat die stijgende lijn wil doorzetten.

Werd eerder al bekend dat het Jenevermuseum Schiedam het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers ontving, 21.317 om precies te zijn, uit het jaarverslag blijkt dat ook de eigen inkomsten toenamen. Het aantal betalende bezoekers is nog nooit zo hoog geweest: 14.486. Daarnaast had het museum aan de Lange Haven 176.860 euro aan eigen inkomsten. Dat is 26 procent, waarmee de vastgestelde norm van 17,5 procent ruimschoots werd gehaald.

Ook museummolen De Nieuwe Palmboom heeft een goed jaar gedraaid. Hoewel de molen hard aan verbouwing toe was, groeide ook hier het bezoekersaantal met 7 procent. Waren het er in 2016 nog 6967, afgelopen jaar zetten 7468 bezoekers voet over de drempel.

Escaperoom Met de opening van de verbouwde Walvisch - waar museummolen en -winkel zijn samengebracht - zal het aantal bezoekers alleen maar verder stijgen. De eerste vier dagen stonden er al 800 bezoekers op de stoep. Ook de opening van Jenever Escaperoom De Albatros zal een boost geven aan de cijfers, is de verwachting.

Verder is er in en rondom het Jenevermuseum flink verbouwd. Zo is de receptie verplaatst waarmee een extra ingang is gecreëerd aan de Hoogstraat. Aan de kant van de Lange Haven is nu meer ruimte voor proeverijen en een slijterij.

Bovendien is de waardering voor het Jenevermuseum groot. Uit een afgelopen jaar gehouden enquête blijkt dat 66 procent van de bezoekers die meewerkten aan de vragenlijst, het museum met een 8 of hoger beoordeelt. Geen van de respondenten gaf een onvoldoende.

Het Jenevermuseum zet het komende jaar in op 'een gestage groei', zo gaf directeur Marjolein Beumer eerder al aan.

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Rotterdam, 05-06-18, 10:46. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies